img src="images/17-Food/macarons250x167.jpg" style="margin: 20px; width: 250px; height: 167px; float: left;" />

Na našej stránke nájdete podobné cvičenia, sú zamerané na zlepšenie posluchu a zároveň si precvičíte aj typ cvičení Language in Use. Nie vždy rozumieme čo rodený hovorca povie, ale vynechané slová môžeme dolniť, ak vieme ako sa slová používajú. Počúvajte a doplňte slová týkajúce sa pečenia a surovín, po klinknutí “OK” sa vstup skontroluje. Ak určitým spojeniam a frázam nerozumiete, neváhajte a opýtajte sa Mika v angličtine cez Facebook.


The perfect macaron

The macaron is a cake from two meringue discs with a layer of , or ganache sandwiched in between. Many people, like me, mistake the macaron for the macaroon, which is a much heavier cake baked with
 
Macarons have become very in the UK in recent years. All over the country you can see examples of these beautiful, pastel coloured cakes in the shop windows of cafes and . Lots of amateur are also trying to produce them at home and it is not surprising because, when they are cooked properly, they taste
 
Pierre Desfontaines, a well-known French baker together with Cafe Laduree, developed the modern day in the 1900’s in Paris. They took the original recipe, which was like a and it into a lighter more refined cake. 
 
The perfect macaron has a light , then a delicious layer of moist, almond meringue and finally a smooth .
 
Lots of people think that macarons look like little hamburgers in shop windows and to see them sat on in colourful rows can put a smile on your face. Why not try to cook them for yourself and your friends? If you get it right you won't be disappointed and you will also be very popular.


 

Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich Eng-Lan SK s.r.o, so sídlom Hrable 49/426, 976 57, Michalová, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel sro: Vložka číslo:  23640/S3 (ďalej tiež ako "vydavateľ" alebo "Eng-Lan, s.r.o"). Akékoľvek použitie častí alebo celku, najmä rozmnožovanie a šírenie textov, fotografií či grafov akýmkoľvek mechanickým alebo elektronickým spôsobom v slovenskom a anglickom jazyku bez predchádzajúceho písomného povolenia vydavateľa je zakázané.

Autor článku zverejneného na webových stránkach www.englan.sk alebo informačnom prostriedku ako takom, si v zastúpení vydavateľom, ako jediným oprávneným zástupcom autora, vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie a na verejný prenos článkov označených "© Autorské práva vyhradené", ako aj na verejné rozširovanie rozmnoženiny týchto článkov v zmysle § 33 ods. 1 písm. a) a d) zákona č.618/2003 Z.z. Autorského zákona.
Go to top